Grillezett pangasiusfilé burgonyás rétessel,tejszínes kapormártással
Hozzávalók:
60 dkg pangasiusfilé,só,őrölt feketebors,1 citrom,hal fűszerkeverék,3-4 evőkanál olívaolaj,5 dkg vaj.
Réteshez:
30 dkg héjában főtt burgonya /tisztítva mérve/,1 tojás,1 zsemle,8 dkg gépsonka,1 piros kaliforniai paprika,majoranna,bazsalikom,őrölt bors,só,1 csomag 4 lapos réteslap,2 evőkanál zsemlemorzsa és olaj.
Mártáshoz:
3 dkg vaj,1 púpozott evőkanál liszt,2 evőkanál olíaolaj,3,5 dl főzőtejszín,só,kristálycukor,citromlé,1 csokor kapor.
Elkészítés:
8 kisebb szelet halat sózunk,borsozzuk,hal fűszerkeverékkel megszórjuk,és állni hagyjuk.
Rétes:
A főtt burgonyát áttőrjük.Zsemlét kis kockákra vágjuk és megpirítjuk.Hűlni hagyjuk,majd a krumplival,tojással,kis kockákra vágott paprikával és sonkával összekeverjük.Sózzuk,borsozzuk és majorannával,bazsalikommal fűszerezzük.2-2 rétrslapot hastználunk.Egyik lapot lefektetjük,1 evőkanál zsemlemorzsával megszórjuk és 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk.Rátesszük a másik réteslapot.A burgonyás töltelék felét egyenletesen elosztjuk a lapon,felcsavarjuk,és olajozott tepsibe tesszük,tetejét is megkenjük olajjal.Másik rétest is ugyanígy készítjük el.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Mártás:
Olajat a vajat kissé megmelegítjük,a lisztet megfuttatjuk rajta,de nem pirítjuk.Tejszínnel felöntjük,sózzuk,cukorral és citromlével ízesítjük,utoljára hozzáadjuk a kaprot.
Olívaolajat,vajat serpenyőben felforrósítjuk,majd a halszeleteket oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.A sütés vége felé citromlevet facsarunk rá.Kapormártással és rétessel tálaljuk.
Rétes töltelékéhez valókat elkészítjük,megtöltjük vele a réteslapokat,megsütjük.
Rétest felszeleteljük,halat hírtelen megsütjük,kapormártást elkészítjük.
Eredeti recept:Príma konyha újságban
|