Halászlé,ahogy én készítem
Hozzávalók:
70 dkg filézett ponty,70 dkg pontyszelet.3 /25 dkg-os/ doboz halászlésűrítmény,1 erőspaprika,1 tv paprika,2 paradicsom,2 közepes fej vöröshagyma,1 derezd fokhagyma,1 evőkanál őrölt pirospaprika,őrölt bors,só,2 liter víz.,olaj.
Elkészítés:
A vöröshagymát,fokhagymát apróra vágjuk,a paradicsomot,paprikákat feldaraboljuk.A hagymákat olajon megdinszteljük,az őrölt pirospaprikát hozzáadjuk,majd a zöldségeket is.Felöntjük 1 liter vízzel,sózzuk,borsozzuk,felforraljuk.Beletesszük a filézett pontyot,a halászlésűrítményt és puhára főzzük.Amikor megpuhult a zöldség és a hal is,paradicsompaszírozón átpaszírozzuk.Beletesszük a halszeleteket,és visszatesszük a tűzre.Mikor a hal megpuhult kész is a sűrű halászlevünk.
|