Ez az a pogácsa,amit munkából hazaérve is gyorsan el lehet készíteni,és nagyon finom.
Sajtos pogácsa,Kolbászos - sajtos pogácsa
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,25 dkg margarin,2 dkg élesztő,20 dkg reszelt sajt,2 tojás,2 kiskanál só,1 kicsi tejföl.
Kolbászoshoz fél szál kolbász.
Tetejére:
Felvert tojás,reszelt sajt
Elkészítés:
Lisztet a margarinnal,élesztővel,sóval jól összemorzsoljuk.Hozzáadjuk a reszelt sajtot,ezzel is összekeverjük,majd a tojást,tejfölt beletesszük és összedolgozzuk a tésztát.Nem kell pihentetni.
Én a ketté vettem a tésztát és az egyik felébe tettem az apróra felkockázott kolbászt.Jól összegyúrtam.
A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk,tetejét megkenjük felvert tojással,kicsit bevagdossuk a tetejét,megszórjuk reszelt sajttal és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.Ugyanígy készítjük el a kolbászosat is.
Sajtos pogácsa
Kolbászos - sajtos pogácsa
|
Szia Évi!
Köszönöm szépen nagyon jó holnap megsütöm.
Aranyos vagy hogy feltetted.
puszi Éva