Rikottával töltött csirkemell
Hozzávalók:
1 egész csirkemell,só,őrölt bors,20 dkg rikotta,1 teáskanál morzsolt kakukkfű,1 tojás,olaj.
Elkészítés:
A csirkemellet ketté vágjuk,és folpackba tesszük,és kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk.A rikottát összekeverjük a tojással,kakukkfűvel,sózzuk,borsozzuk és jól összekeverjük.Az egyik hússzelet közepére halmozzuk a felét,és feltekerjük,hústűvel megtűzzük.Olajozott tűzálló tálba /vagy sűtőzacskóba/ tesszük,és előmelegített sütőben 160 fokon sütjük.Salátával tálaljuk.
A csirkemellet kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk.
A közepére halmozzuk a rikottát.
Feltekerjük,megtűzzük és olajozott tűzálló tálra tesszük.
Megsütjük.
Eredeti recept a Vidék íze újság 2010/05.
|