Diós-vaníliás szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás,10 dkg liszt,10 dkg porcukor,10 dkg darált dió,csipet fahéj,1 dl tej,1 dl olaj,fél csomag sütőpor.
Krémhez:
2,5 dl tej,fél csomag vaníliás pudingpor,3 evőkanál cukor,fél csomag vaníliáscukor,30 dkg margarin,3 tojássárgája,15 dkg porcukor.
Tetejéhez:
3 tojásfehérje,12 dkg porcukor,fél citrom leve és héja,reszelt csokoládé a díszítéshez.
Elkészítés:
Tészta:
Szétválasztjuk a 3 tojást,a tojássárgáját,tejet,olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük.A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük,majd belekeverjük a tojássárgás masszát,a maradék lisztet,a diót,fahéjat és a sütőport,és jól öszzekeverjük.A tésztát kivajazott,lisztezett tepsibe simítjuk,és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém:
Tejből,pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk.A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,beletesszük a vaníliát és a puha margarint.Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot,és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Teteje:
A tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük,a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet,a citrom reszelt héját. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk,és reszelt csokoládéval díszítjük.
A tésztára kenjük a krémet.
Krémre kenjük a tojáshabot,és csokireszelékkel megszórjuk.
Eredeti recept Nők Lapja konyha 2010/03.
|
Nagyon vékony a tésztája.A képen levő tészta nagynak és elég vastagnak látszik de az nem lehetett ebből az adagból.
Kedves Zsuzsiii!
Pedig tényleg ebből az adagból van a tészta,csak lehet hogy a kép csalóka.A tepsim mérete:30x20 cm.
Üdv.:Éva