Kolbászos pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt,28 dkg margarin,3 dkg élesztő,2 dl hideg tej,1 csapott evőkanál cukor,2 kávéskanál só,néhány csepp ecet,1 szál kolbász,karikázva,tojás a kenéshez, tetejére sajt és köménymag.
Elkészítés:
A cukrot és az élesztőta hideg tejben elkeverjük.A magarint 1 evőkanál liszttel és az ecettel összegyúrjuk,kis téglalapot formázunk belőle, betesszük a hűtőbe.A többi lisztbe belekeverjük a sót,hozzáöntjük az élesztős tejet,és összegyúrjuk,30 percig letakarva pihentetjük.Ezután kinyújtjuk,közepébe rakjuk a lisztes margarint,ráhajtjuk a tészta széleit.Lisztet szórunk a tetejére, és kinyújtjuk.Majd a tésztát képzeletben három részre osztjuk, és a két szélső oldalát a közepére hajtjuk,és ismét 30 percig pihenni hagyjuk,majd újra hajtogatjuk.Ezt még kétszer megismételjük,és az utolsó hajtogatás után 1 óráig pihentetjük a tésztát.Végül 2-3 mm-esre nyújtjuk,felét tojással megkenjük,sorba rakjuk rajta a kolbászkarikákat.A másik felét ráhajtjuk,és éles késsel feldaraboljuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,megkenjük a maradék tojással,felét megszórjuk sajttal,másik felét köménymaggal,és még kb. 20 percig langyos helyen kelesztük.180 fokon aranybarnára sütjük.
A kinyújtott tészta felét megkenjük felvert tojással,a kolbászkarikákat rárakjuk.
Ráhajtjuk a tészta másik felét,és jól lenyomkodjuk a kolbászkarikák között.
Feldaraboljuk./Ott is levágjuk,ahol ráhajtottuk a tésztát./
Megkenjük tojással,megszórjuk,reszelt sajttal,köménymaggal.Pihentetjük,és sütjük.
Eredeti recept: Nők Lapja konyha 2010/03.
|
Ezt a pogácsát viszont biztos ki próbálom!Nagyon jó lehet