Meggyes gesztenyerolád
Hozzávalók:
Piskótaroládhoz:
3 tojás,3 púpozott evőkanál liszt,3 púpozott evőkanál porcukor,3 evőkanál tej,1 púpozott teáskanál kakaópor.
Töltelékhez:
50 dkg gesztenyemassza,1 csésze kimagozott meggybefőtt,és a leve,20 dkg margarin,1 evőkanál rum vagy rumaroma,1 csomag vanilíáscukor,csipetnyi só.Díszítéshez olvasztott csoki.
Elkészítés:
Piskótarolád:
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,kakaóport majd a lisztet. Sütőlemezt /gáztepsit/ megvajazunk,liszttezzük,majd rákenjük a tésztát.Előmelegített,175 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.Nedves konyharuhára borítjuk,ráhajtjuk a ruhát,és összecsavarva a ruhába hagyjuk kihülni.
Töltelék:
Margarint habosra keverjük a sóval,vanilíás cukorral,majd apránként hozzákeverünk 3-6-8 evőkanál meggybefőttlevet és a rumot.Ezután hozzáadjuk a gesztenyemasszát,és tovább keverjük,amíg egynemű,habos krém lesz belőle.
A kicsavart piskótát egyenletesen bekenjük a krém kétharmadával,a lecsöpögtetett és kimagozott meggyszemeket /díszítéshez teszünk félre/ belenyomkodjuk.Ismét szorosan felcsavarjuk.Alufóliába csomagolva legalább 1 napra hűtőbe tesszük.Másnap a tetejére kenjük a megmaradt krémet,olvasztott csokit csorgatunk rá,és meggyszemekkel díszítjük.Tejszínhabbal tálaljuk.
|
Szia Kriszdom!
Ez isteni süti,gesztenyés jöhet minden mennyiségben!!!
Bár én meggy nélkül csináltam ilyet,de így is kipróbálom,csak abban segíts légyszíves miért kell várni másnapig ,hogy a tetejére kenjük a maradék krémet?Én rögtön rá szoktam tenni!
Gratulálok ,és köszönöm a sok finom receptet amit megosztassz velünk!!!
Kedves S.Ica!
Én azért szoktam vele másnapig várni,mert akkora már nem olyan lágy a tekercs,a hűtőben a krém is kissé megkeményedik,másnap pedig könnyebb vele bánni.
Köszönöm kedves hozzászólásodat.
Üdv.:Éva