Almás palacsinta csokoládéöntettel
Hozzávalók:
10 db palacsintához való.
1 dl tejszín,ízlés szerint porcukor,ízlés szerint őrölt fahéj,3 db alma,10 dkg tortabevonó.
Elkészítés:
A szokásos módon palacsintatásztát készítünk.
Az almákat meghámozzuk,kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.A masszát palacsintasütőbe adagoljuk,rárakjuk az almaszeleteket és megszórjuk
kevés porcukorral elkevert fahéjjal.Amikor szilárdulni kezd,megfordítjuk,és a másik felét is megsütjük.
Öntet:
Csokoládét apróra tördeljük,hozzáadjuk a tejszínt,tűzön felolvasztjuk és simára keverjük.
A palacsintákat háromszög alakúra hajtogatjuk, és csokiöntettel meglocsolva, almaszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tésztát a palacsintasütőbe adagoljuk,rátesszük az almadarabokat,és megszórjuk fahéjas cukorral,és megsütjük.
Ha megsült,megfordítjuk,és a másik felét is megsütjük.
Háromszög alakúra hajtjuk.
Csokiöntettel leöntjük,és almával díszítve tálaljuk.
|