Gyümölcs
1. Kivi málnával: 1 kivit meghámozunk,majd feldaraboljuk,és összekeverjük 10 dkg gyorsfagyasztott málnával. /88 kcal/
2. Mangópüré: 1/2 mangót /12,5 dkg/ meghámozzuk,húsát a magról leválasztjuk,pépesítjük.3-4 felszeletelt eperrel díszítjük. /94 kcal/
3. Mandarin almával: 10 dkg mandarinbefőttet kis tálba teszünk,majd 1/2 felszeletelt almával összekeverjük.Citromlével ízesítjük. /99 kcal/
4. Fahéjas finomság: 1 kis banán felét,illetve 1/2 almát felszeletelünk,elvegyítünk,citromlevet csepegtetünk és fahéjat szórunk rá. /90 kcal/
5. Kókusz és ananász: 1 szelet friss ananászt 1 lime levével meglocsoljuk és megszórjuk 1 evőkanál kókuszreszelékkel. /91 kcal/
6. Citrusfélék vegyesen: 1 mandarint és 1/2-1/2 narancsot és rózsaszín grépfruitot apróra darabolunk.Édesítőszerrel ízesítjük. /95 kcal/
7. Málnapüré: 10 dkg gyorsfagyasztott málnát pépesítünk,és édesítőszert adunk hozzá.1 kis körtét felszeletelünk,ráhalmozzuk a tetejére. /96 kcal/
8. Mézes alma: 1 kisebb almát cikkekre vágunk.Teáskanálnyi mézzel,őrölt gyömbérrel fűszerezzük. /93 kcal/
9. Datolyaszilva kivivel: 1/2 datolyaszilvát cikkekre vágunk,összekeverjük 1 apróra vágott kivivel./ A datolyaszilva mézédes,az őszibarackhoz hasonlóan vékony héjú,magja azonban nincs./ /93 kcal/
10. Narancs pisztáciával: Meghámozunk 1 közepes narancsot.Húsát kivesszük a hártyájából,és összekeverjük 2 evőkanál narancslével,valamint 1 teásakanál felaprított natúr pisztáciával. /99 kcal/
11. Ananász kompóttal: 2 szelet konzerv vagy friss ananászt gondosan felaprítunk,1 evőkanál áfonyából készült kompóttal elkeverve fogyasztjuk. /96 kcal/
12. Mazsolás almapüré: 10 dkg almapürét 1 teáskanál mazsolával gazdagítunk. /98 kcal/
13. Gyümölcskoktél: 12,5 dkg egzotikus gyümölcsökből /pl.:mangó,ananász,kivi,papaja stb./összeállított konzervet összekeverünk 10 dkg megtisztított és feldarabolt eperrel. /92 kcal/
14. Őszibarack málnával: 12,5 dkg őszibarack befőtthöz 7,5 dkg gyorsfagyasztott málnát és kevés citromlevet adunk. /96 kcal/
15. Áfonya körtével: 12,5 dkg áfonyabefőttet összekeverünk 1 nem túl nagy,vékony cikkekre vágott körtével. /95 kcal/
16. Dinnyegolyók: 10-10 dkg sárga - és görögdinnyegolyót citromlével,mézzel vagy édesítőszerrel ízesítünk. /92 kcal/
Kenyér
17. Rozskenyér: 1 szelet rozskenyeret megkenünk 1 teáskanál /zsírszegény/ margarinnal,megrakjuk 10 dkg nyers uborkaszelettel,megszórjuk 1 teáskanál apróra vágott metélőhagymával. /99 kcal/
18. Pikáns perec: A sós perecet félbevágjuk és az alsó részére 1 teáskanál margarint kenünk.Meghintjük felaprított metélőhagymával,rátesszük a tetejét. /88 kcal/
19. Paprikás,krémsajtos: 1 evőkanál natúr krémsajtot pirospaprikával fűszerezzük,majd 1 szelet ropogós kenyérre simítjuk.1/2 piros húsú paprikát csíkokra metélünk és a szendvicsre tesszük. /87 kcal/
20. Túrós zsömle: 1/2 evőkanál natúr túrókrémet fűszersóval ízesítünk,belekeverünk 1-2 evőkanál aprított friss zöldfűszert,1/2 zsömlére kenjük. /98 kcal/
21. Pulykás szendvics: 1 szelet ropogós kenyeret 1 teáskanál margarinnal megkenünk,ráteszünk 2,5 dkg füstölt pulykafelvágottat.Végül 1 gerezdjeire szedett mandarinnal díszítjük. /99 kcal/
22. Kenyér zöldséggel: 1 kenyérszeletet magkenünk 1/2 teáskanál margarinnal.1 sárgarépát,1 apró alma felét durvára reszeljük,és cirtomlével elkeverve ráhalmozzuk. /99 kcal/
23. Sajtos finomság: Vékonyka zsírszegény sajtot teszünk 1 szelet kenyérre,kevés retket teszünk rá. /85 kcal/
24. Paradicsomos pirítós: Megpirítunk 1 szelet teljes kiörlésű toastkenyeret.1 teáskanál paradicsompürével megkenjük,és paradicsomszeletekkel díszítjük. /95 kcal/
25. Toast rákkal: 1 salátalevéllel,5 dkg főtt rákkal és 1 ágacska kaporral tegyünk ízletessé 1 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült toastkenyeret. /93 kcal/
26. Sajtos tallér: 2 rozstallérra 1 vékony szelet sovány sajtot,valamint almacikkeket rakunk. /99 kcal/
27. Sonkás pirítós: 1/2 szelet teljes kiőrlésű toastkenyeret megpirítunk,3 dkg főtt sonkával,illetve 2,5 dkg konzervananásszal megrakjuk. /98 kcal/
28. Rakott zsömle: 1/2 zsömlét 1 teáskanál margarinnal megkenünk,és 10 dkg vegyes savanyúságot halmozunk rá. /A vegyes savanyúság helyett nyers zöldséggel,pl.:salátalavéllel,paradicsommal,paprikával is megrakhatjuk./ /99 kcal/
29. Juhsajtos zsömle: 1 szelet ropogós kenyérből,3 dkg juhsajtból és 3 koktélparadicsomból szendvicset készítünk. /99 kcal/
30. Túrós bagett: 1 szelet franciakenyeret /2,5 dkg/ 3 dkg fűszeres zsírszegény túrókrémmel megkenünk.A bagett lehetőleg teljes kiőrlésű legyen. /96 kcal/
31. Sonkás dupla: 1 szelet ropogós extrudált kenyeret megkenünk 1 teáskanál margarinnal,3 szelet sonkát teszünk rá,és befedjük 1 másik szelet extrudált kenyérrel.A szendvicset kétszersülttel is készíthetjük,de úgy csak 1 szeletet használhatunk fel hozzá. /99 kcal/
32. Pirítós kocsonnyával: 1/2 szelet teljes kiőrlésű toastkenyeret megpirítunk,megkenjük 1 teáskanál zsírszegény margarinnal,megrakjuk 3 dkg zöldségkocsonyával. /85 kcal/
Joghurt
33. Citromleves saláta: 1 pohár zsírszegény joghurtot citromlével és édesítőszerrel ízesítjük,és 20 dkg salátalevélre öntjük. /88 kcal/
34. Uborkás-túrós: 1/2 pohár zsírszegény joghurtot /0,75 dl/ 2 evőkanál félzsíros túróval és fűszersóval simára keverünk,25 dkg hajszálvékonyra reszelt uborkát adunk hozzá. /98 kcal/
35. Almás-zabpehely: 1/2 felkockázott almát 1 evőkanál zabpehellyel,fahéjjal összekeverünk,1 ivójoghurtot /125 g,0,1% zsír/ öntünk rá. /99 kcal/
36. Paprika öntettel: 1 sárga húsú paprikát felaprítunk,1 pohár zsírszegény joghurtot citromlével,sóval,borssal,pirospaprikával ízesítünk,paprikára locsoljuk. /98 kcal/
37. Áfonyás keverék: 1 dl joghurtot 1 teáskanál áfonyából készült befőttel és citromlével összekeverünk. /88 kcal/
38. Túrós joghurt: 2 pohár /2x125 g;0,1% zsír/ivójoghurtot összekeverünk 1 evőkanál túróval,lime-mal,édesítőszerrel. /96 kcal/
39. Banános-fahéjas: 1/2 banánt pépesítünk fahéjjal,és 1 pohár ivójoghurttal /125 g;0,1% zsír/. /83 kcal/
40. Csokoládés-narancsos: 1,5 dkg csokoládés reggelizőpelyhet összekeverünk 1 pohár narancsos ivójoghurttal /125 g;0,1% zsír/. /80 kcal/
41. Kétszersült: 1 pohár zsírszegény joghurtot lime-mal és édesítőszerrel ízesítünk.1 kétszersülttel fogyasztjuk. /99 kcal/
42. Sárgabarackos: 2 felaprított sárgabarackot összekeverünk 2 evőkanál kukoricapehellyel.Megöntözzük 1 narancsos ivójoghurttal /125 g;0,1% zsír/ /92 kcal/
43. Pikánsan fűszerezett: 1 csomó retket apró kockákra vágunk,1 pohár -sóval,borssal,citromlével,felaprított zöldfűszereekkel elkevert zsírszegény joghurttal összekeverjük. /80 kcal/
44. Fokhagymás ropogós: 1 pohár zsírszegény joghurtot fűszersóval,fokhagymával és felaprított zöldfűszerekkel ízesítünk.Darabokra tördelt ropogós kenyeret szórunk bele. /90 kcal/
45. Gyümölcssaláta: 1 mandarint.1/2-1/2 körtét és kivit apró kockákra vágunk.1 pohár citromlével ízesített zsírszegény ivójoghurttal /125 g;0,1% zsír/ keverjük össze./Salátaalapot készíthetünk más gyümölcsből is,de lehetőleg ne legyen benne banán./ /98 kcal/
46. Mandarinos: 1 pohár zsírszegény joghurtot lime-mal,édesítőszerrel és gyömbérrel teszünk ízletessé,hozzáadunk 1 gerezdekre szedett mandarint. /95 kcal/
47. Barackos-pisztáciás: 1 őszibarackot vékony cikkekre vágunk.1 pohár zsírszegény ivójoghurtba /125g;0,1% zsír/beleszórunk 1/2 teáskanál felaprított natúr pisztáciát.Az így elkészített keveréket locsoljuk a gyümölcsre. /98 kcal/
48. Édes mézes: 1 pohár zsírszegény joghurthoz 1 teáskanál mézet keverünk és fahéjjal ízesítjük. /95 kcal/
49. Ananászos-kókuszos: 1 szelet friss,kockára vágott ananászra 1 teáskanál kókuszreszeléket szórunk,és 1 pohár sovány ivójoghurttal /125g;0,1% zsír/ locsoljuk meg. /89 kcal/
Zöldség
50. Töltött uborka: 1/2 kígyóuborka magjait kikaparjuk.3 evőkanál félzsíros tehéntúrót citromlével,sóval,borssal,felaprított kaporral fűszerezzük,és az uborkába töltjük. /90 kcal/
51. Paradicsomsaláta: 25 dkg apróra vágott paradicsomot összekeverünk 5 dkg rukolával,leöntjük 1 zacskónyi,vízzel elkevert zöldfűszeres salátaöntetporral. /90 kcal/
52. Céklasaláta: 15 dkg üveges céklához 10 dkg felkarikázott uborkát adunk.Leöntjük 1 evőkanál tejfölből,citromléből,sóból és borsból készített mártással. /99 kcal/
53. Brokkoli gombával: 25 dkg megfőzött brokkolirózsát 10 dkg vékonyra szelt csiperkegombával 1 teáskanál olvasztott vajon rövid ideig párolunk,végül megsózzuk,borsozzuk. /99 kcal/
54. Sárgarépa nyersen: 12 dkg répát ás 1/2 almát durvára reszelünk,majd 1 teáskanál mazsolával,cirtomlével és édesítőszerrel alaposan összekeverünk. /96 kcal/
55. Zöldségleves: 2 dl erőlevest főzünk kockából,és beleteszünk 12,5 dkg sárgarépát,karalábét,5 dkg feldarabolt cukorborsóhüvelyt,7 percig főzzük,és megszórjuk petrezselyemmel. /99 kcal/
56. Zöldspárga: 35 dkg zöldspárgát 1-2 teéskanál fehér balzsamecetben pácolunk.Ezt 3 dkg sonkával fogyaszthatjuk el. /85 kcal/
57. Töltött paprika: 1/2 piros húsú paprikát megtöltünk főtt csemegekukorica,citromlé,felaprított petrezselyemzöld keverékével. /99 kcal/
58. Paradicsomleves: 1 felkockázott vöröshagymát,1 gerezd fokhagymát,1 teáskanál olajon megpárolunk,hozzáadunk 1,5 dl paradicsompürét,és kockából készült zöldséges erőlevest,és felforraljuk.Megszórjuk felaprított bazsalikommal. /95 kcal/
59. Sárgarépa-előétel: 25 dkg sárgarépát felszeletelünk és megfőzzük.1-2 teáskanál fehér balzsamecetből,2 összezúzott fokhagymagerezdből,aprított petrezselyemből készített pácba tesszük. /83 kcal/
60. Babos-kukoricás: 5 dkg főtt csemegekukoricát összekeverünk 5 dkg konzerv zöldbabbal,citromlével és petrezselyemzölddel. /98 kcal/
61. Saláta sonkával: 25 dkg salátalavelet citromlével,sóval,borssal fűszerezzük.Tetejére 5 dkg csíkokra metélt főtt sonkát szórunk./Sonkát főtt sovány hússal is helyettesíthetjük./ /90 kcal/
62. Tarka saláta: 10 dkg jégsalátát,1 csomó retket,10 dkg paradicsomot,1/2 sárga húsú paprikát felaprítunk.Meglocsoljuk 1 zacskónyi öntetporból készült mártással,és megszórjuk 1 evőkanál aprított metélőhagymával. /87 kcal/
63. Karfiol és sárgarépa: 25 dkg karfiolt,12,5 dkg sárgarépát apróra feldarabolunk.1/2 csészényi,kockából készült zöldséges erőlevesben 5 percig főzzük./Brokkolival,kelbimbóval is elkészíthetjük./ /91 kcal/
64. Káposztasaláta: 12,5 dkg kész káposztasalátát elkeverünk 7,5 dkg csíkokra vágott piros húsú paprikával és 1 teáskanál krémföllel./Kevesebb kalóriát érünk el,ha krémföl helyett sovány joghurtot használjunk./ /97 kcal/
Ital
65. Banánturmix: 1,5 dl zsírszegény tejet összeturmixolunk 1 kis banán felével,édesítőszerrel,citromlével ízesítjük. /99 kcal/
66. Vegyes gyümölcslé: 1 dl alma- és 1 dl meggylevet összekeverünk 0,75 dl banánitallal. /99 kcal/
67. Zöldségital: Összeturmixolunk 1,25 dl zöldséglevet 0,75 dl ivójoghurttal,1 gerezd összezúzott fokhagymával,petrezselyemzölddel és sóval. /87 kcal/
68. Narancslé kivivel: 1,25 dl narancslevet turmixgépben összekeverünk 1 darab meghámozozz és megmosott kivivel. /98 kcal/
69. Jeges tea: 2 dl light jeges teába 1 dl szőlőlevet vegyítünk. /78 kcal/
70. Zöldségkoktél: 2 dl zöldséglevet szárított olasz fűszerkeverékkel és 1 teáskanál olívaolajjal összedolgozunk.A levet friss zöldségekkel készítsük. /88 kcal/
71. Uborkaital: 25 kdg kimagozott uborkát 1 dl joghurttal és kevés kaporral pépesítünk. /99 kcal/
72. Paradicsomos kefír: 1 dl paradicsomlevet 1,25 dl kefírrel összekeverünk,fűszersóval,borssal ízesítjük. /94 kcal/
73. Kókuszos ananászlé: 1 dl ananászlébe 1 evőkanál tejszínt,1 teáskanál kókuszreszeléket összekeverünk. /97 kcal/
74. Kakaó: Felmelegítünk 1 csészényi /1,5 dl/ zsírszegény tejből készült kakaót.1 babapiskótát csipegetünk hozzá. /95 kcal/
75. Szomjoltó: 2 dl vegyes piros gyümölcslevet összekeverünk 1/2 dl gyümölcsteával,citromlével. /85 kcal/
76. Répalé mandulával: 2 dl sárgarápalevet összekeverünk 1 teáskanál mézzel és 3 felaprított mandulával. /97 kcal/
77. Gyümölcsbólé: 1-1 dl almalevet és ásványvizet összekeverünk.2 szilvát apróra felvágunk,1 kis alma felét apró darabokra szeljük,és az italhoz adjuk. /92 kcal/
78. Mangós keverék: 1 dl narancs és 1 dl mangólevet 1/2 dl ásványvízzel keverünk el,és ezt 10 dkg mangóval összeturmixoljuk. /99 kcal/
79. Narancsos jeges tea: 1 dl narancslevet összekeverünk 1 dl teával és mézzel. /90 kcal/
80. Eperturmix: 12,5 dkg apróra vágott epret 1,5 dl zsírszegény tejjel pépesítünk. /93 kcal/
81. Ízesített pezsgő: 1 dl minőségi száraz pezsgőbe 2-3 evőkanál narancslevet öntünk. /99 kcal/
Édesség
82. Mézes zsömle: 1/2 zsömlét megkenünk 1 teáskanál mézzel. /93 kcal/
83. Csoki bonbon: 2 Kinder Scoko-bons 1 bögre zsírszegény tejjel készített kávéval kiváló nass. /99 kcal/
84. Mazsolás zsemle: 1/2 mazsolás zsömlét megkenünk 1 teáskanál vajjal. /99 kcal/
85. Fagylalt és kávé: Kis adag diétás fagyi,és hozzá 1 csésze kávé. /90 kcal/
86. Gyümölcszselé: 1 pohár gyümölcszselé,1 dl zsírszegény tejjel. /98 kcal/
87. Édes kétszersült: 2 szelet kétszersült közé 1 teáskanál lekvárt kenünk. /95 kcal/
88. Narancsos pehely: 5 dkg kukoricapelyhet 1 dl narancslével keverünk össze. /95 kcal/
89. Csokoládés műzli: 1/2 banánt felkarikázunk és összekeverjük 1 dkg csokis reggeli pehellyel. /93 kcal/
90. Nass kávéval: 3 darab zsírszegény keksz és 1 csésze tejeskávé. /85 kcal/
91. Csoki és tea: 1 szelet KitKat ,1 csészényi cukros teával. /90 kcal/
92. Gyümölcsös pehely: 2,5 dkg felaprított aszalt sárgabarackot összekeverünk 1 evőkanál zabpehellyel. /95 kcal/
93. Édes pirítós: 1/2 szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst megkenünk 1 teáskanál mogyorókrémmel. /88 kcal/
94. Mini kekszek: 5 darab apró édes keksz,1 csésze finom tejszínhabos kapucsínóval. /94 kcal/
95. Almás pite teával: 1/2 szelet kelt tésztából készült almás pitéhez elkortyolgatunk 1 csésze meleg teát. /99 kcal/
96. Olasz fagylalt: 1 kis adag krémfagyihoz elropogtathatunk 2 cantuccini /mandulás/ kekszet./A keksz diétással is helyettesíthertő./ /99 kcal/
97. Teasütemény: 4 Bahlsen kekszet elrákcsálhatunk 1 csésze zöld- vagy más gyógyteával. /92 kcal/
98. Gumicukor: Medvecukorcsigából 2-t,gumicukorból 7-et is megehetünk. /98 kcal/
99. Gyümölcsrizs: 1/2 pohár tejberizsbe 3 feldarabolt epret keverünk./cukrozt kihagyjuk./ /99 kcal/
100. Sárgadinnyeleves: 15 dkg sárgadinnyét pépesítünk 1/2 dl narancslével,édesítőszerrel ízesítjük.Tört jeget adunk hozzá. /99 kcal/
|