Hortobgyi hsos palacsinta
Hozzvalk:
Papriks csirkhez:
40 dkg csirkemell fil,1 fej vrshagyma,4 dl vz,1 evkanl pirospaprika,s,rlt fekete bors,1/2 paprika, 1/2 paradicsom,olaj.
Habarshoz:
1,5 kis doboz tejfl,2 evkanl liszt.
Palacsinthoz /kb. 10 db-hoz/ :
kb. 20 dkg liszt,2 dl tej,2 dl vz,2 tojs,1 evkanl tolaj,csipet s,1 teskanl cukor.
Elkszts:
Papriks csirke:
A csirkemellfilt megmossuk,apr kockkra vgjuk,majd flretesszk .Hagymt aprra vgjuk,kevs olajon megpirtjuk,rtesszk az aprra vagdalt hst,s tstjk.Szzuk,borsozzuk,pirospaprikzzuk,felntjk vzzel,beletesszk a paprikt,paradicsomot,s fed alatt kb. 40 percen t proljuk.Mg a hs proldik,elksztjk a habarst.A tejflt simra keverjk a liszttel.Mikor a hs puhra proldott,leszrjk a hsrl a levet,amit egy ednybe felfogunk,majd visszatesszk a tzre, s behabarjuk az elksztett habarssal.Folyamatos kevers mellett fzzk,mg a lisztessge el nem mlik.Ha elkszltnk a habarssal, flretesszk a szszt.A hst kevs szsszal sszeturmixoljuk,vagy csak ledarljuk.
Palacsinta:
Egy tlban a lisztet a tejjel,vzzel simra keverjk - a tejet folyamatosan, kevers kzben hozzadva -,majd tovbbi folyamatos kevers mellett, a tbbi sszetevt is hozzadjuk. Ha teljesen sima a keverk,/a folyadk adagolssal lltjuk be a tszta srsgt.ne legyen tl sr a tszta,tejszn srsgre hgtsuk a tsztt/.Majd megstjk a palacsintkat.
A palacsintkra 3-4 mm vastagsgban felrakunk a hsbl,behajtogatjuk a tltelket a palacsintkba.A betlttt palacsintkat szsszal meglocsolva,tejfllel dsztve tlaljuk.

A palacsintk kzepre tesszk a hst.


Szleit behajtjuk.

Vgl mg flbehajtjuk.

Szsszal meglocsolva,tejfllel tlaljuk.

n szoktam csirke,serts,marha prkltbl is kszteni.
|