Még tavaly előtti évben készítettem el ezt a desszertet,több apró kis desszerttel együtt,amit aztán dobozba csomagolva ajándékoztam el.
Teás-puncsos desszert
Hozzávalók:
1 filter fekete tea,3 db szegfűszeg,1/2 teáskanál őrölt fahéj,1 kis darab citrom - és narancshéj,6 dkg tej tortabevonó,1 dl tejszín,3 evőkanál rum,20 dkg vaj,30 dkg ét tortabevonó,12 dkg porcukor,10 dkg kakaópor.
Elkészítés:
A teafiltert a szegfűszeggel,fahéjjal,citrom -és narancshéjjal bögrébe tesszük,és leöntjük 1 dl forróvízzel,5 percig állni hagyjuk.A tej tortabevonót gőz felett felolvasztjuk.A fűszeres teát leszűrjük,és a tejszínnel,rummal felhevítjük /nem forraljuk/.Levesszük a tűzről és felolvasztjuk benne a vajat.Az olvasztott csokit is hozzákeverjük,és habverővel addig keverjük,amíg sima krémet kapunk.A masszát folpackkal kibélelt kb.30x20 cm nagyságú szögletes formába simítjuk.Kihűtjük,majd folpackkal letakarva 1 napra hűtőbe tesszük.Másnap 40 db egyforma kockára vágjuk.Kis golyókká formáljuk,és olajjal vékonyan megkent tálcára tesszük,és 1 órára hűtőbe tesszük.Az ét tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk,bevonjuk vele a golyókat,majd felét porcukorba,felét kakaóba hempergetjük,rövid időre hidegre tesszük.Ha a csoki megdermedt már rajta mignonpapírokba rakjuk.
A kakaós nekem nagyon keserű volt,de a porcukros nagyon finom.Igaz elég nehéz desszert.
|