Piskótatekercs
Hozzávalók:
4 tojás,4 evőkanál porcukor,4 evőkanál rétesliszt,1 késhegynyi szódabikarbóna.lekvár.
Elkészítés:
Tojásokat a porcukorral jó habosra keverjük,óvatosan belekeverjük a lisztet,szódabikarbónát.Zsírozott,lisztezett /vagy sütőpapírral bélelt / tepsiben sütjük.Nedves konyharuhára borítjuk,betakarjuk a ruhával,és a ruhával együtt feltekerjük,hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt kitekerjük,kibontjuk,és megkenjük ízlés szerinti lekvárral /vagy amilyen töltelékkel szeretnénk/,és a ruha segítségével feltekerjük.Tetejét porcukrozzuk,és jól lehűtjük.
A megsült piskótát nedves konyharuhára borítjuk.
Beborítjuk a ruhával.
Ruhával együtt feltekerjük.
Ha kihűlt kitekerjük,megkenjük lekvárral,és a ruha segítségével feltekerjük.
Tetejét porcukorral megszórjuk.
|