Májgombóc
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,olaj,1 zsemle,1 tojás,2 csirkemáj,vagy 2 kis doboz májkrém,1 zsemle,só,bors,majoranna,1/3 csokor petrezselyem,kb. 2 evőkanál liszt.
Elkészítés
Vöröshagymát apróra metéljük,kevés olajon megdinszteljük.Tőzről levéve belemorzsolunk tejbe vagy vízbe áztatott,kinyomkodott zsemlét,hozzáadjuk a tojást,elkapart csirkemájat,vagy 2 kis doboz májkrémet,sóval,borssal,vágott petrezselyemmel,kevés majorannával fűszerezzük,és villával jól összenyomkodjuk,összekeverjük.Belekeverjük a lisztet,hogy jól tudjuk vizes kézzel kis gombócokká formázni.Forró vízbe kevés olajat öntünk,sózzuk,és megfőzzük benne a gombócokat.
Nagyon finom húsleveshez is.
Ebből a masszából készítem a gombócokat
|