Császármorzsa
Hozzávalók:
5 dkg margarin,10 dkg cukor,3 tojás,csipetnyi só,1 citrom,3 dkg mazsola,30 dkg liszt,4 dl tej,1 csomag vaníliáscukor.
Sütéshez 5 dkg margarin.
Elkészítés:
A puha margarint a cukorral,vaníliáscukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük.Csipetnyit megsózzuk,citrom reszelt héjával ízesítjük.Apránként a tejet és a lisztet is hozzáadjuk,simára keverjük.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,és lazán a tejes masszához keverjük,és a mazsolát is hozzákeverjük.A margarint felhevítjük,a tésztakeveréket beleöntjük.Közepes lángon kevergetve addig sütjük,még megpirul és morzsákra szétesik.Jól kikevert baracklekvárral tálaljuk.
A simára kevert tésztát serpenyőbe öntjük
Felforrósított margarinon sütjük.
Közepes lángon állandó kevergetés mellett pirítjuk.
Porcukrozzuk,sárgabarack lekvárral tálaljuk.
|
Ma megcsináltam a te recepted szerint olyan jó volt hogy kevés is lett.
puszillak szép estét Éva