Burgonyaágyon sült csirke
Hozzávalók:
1 egész csirke,vagy csak csirkecomb,de lehet csirkemellből,pulykamellből,sertés tarjából is készíteni,só,őrölt bors,pirospaprika,1 kg burgonya,2 fej vöröshagyma,2 szelet füstölt sonka,2 paradicsom,2 paprika.
Elkészítés:
Csirkét daraboljuk /ha tarjából készítjük,szeleteljük kissé kiverjük/,sót,borsot,pirospaprikát összekeverjük,és fűszerezzük vele a húst.Burgonyát megtisztítjuk,héját lepucoljuk,és vékony szeletekre vágjuk,hagymát felkarikázzuk,sonkát kis kockákra vágjuk.Krumplit a hagymával,sonkával összekeverjük,sózzuk.Paradicsomot,paprikát felkarikázzuk.Tepsit kiolajozunk,beletesszük a sózott hagymás,sonkás krumplit,rátesszük a húst,paprikát,paradicsomot,kevés vizet öntünk alá,és letakarva 160 fokon kb 45 percig pároljuk.Majd levesszük róla a fedőt,és pirosra sütjük a húst.
Készíthetjük úgy is,hogy a krumlit kicsit előfőzzük,és utána sütjük a hússal együtt.
Tepsit kiolajozzuk,beletesszük a hagymás,sonkás krumplit.
Rátesszük a fűszerezett húst.
Rátesszük a karikára vágott paradicsomot,paprikát.
Letakarva pároljuk,majd sütjük.
|