Tészta :
A lisztet ,a cukorral és a vajjal összemorzsoljuk.Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk,majd a tojást is hozzáadjuk.Összegyúrjuk,és letakarva 30 percig pihentetjük.A megkelt tésztát kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük, majd 20 percig pihentetjük .Közben elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A sárgabarackot megfelezzük,kimagozzuk /én meg is pucoltam/,a túrót áttörjük .A vajat kikeverjük ,a porcukorral, a tojások sárgáját belekeverjük,a tojásfehérjéből kemény habot verünk.A citromhéját és a levét,pudingport ,és a keményítőt a túróhoz keverjük a vajas masszával együtt.A tojáshabot belekeverjük óvatosan a túrókrémbe ,a kész tölteléket a megkelt tészta tetejére terítjük, és a tetejére felrakjuk a barackot.A sütőt 200C° melegítjük és kb. 40 percig sütjük.
Morzsa:
A lisztet,porcukrot ,és a vanilíáscukrot,vajat összemorzsoljuk,morzsát készítünk belőle.A morzsát rászórjuk a sütemény tetejére ,és még 20 percig sütjük.Ha kihült szeleteljük és tálcára rakjuk,nem kell a tetejét megporcukrozni.
Nagyon finom sütemény,én már sárgabarack lekvárral is elkészítettem úgy,hogy a megkelt tésztára kentem,és arra öntöttem a túrós krémet,és így is finom.
A kelt tésztát a tepsibe teszem és hagyom még kelni.
Ráöntöm a túrós masszát,és ráteszem a sárgabarackot,és beteszem sülni.
40 perc elteltével kiveszem a sütőből és rászórom a morzsát,majd még 20 percre visszateszem a sütőbe.