Csokis bannkalcs
Hozzvalk:
18 dkg margarin,8 evkanl mz,1 csomag vanliscukor,3 rett bann,3 tojs,18 dkg teljes kirls liszt /n sima bzaliszttel ksztettem/, 1 csomag stpor,1 citrom,2 evkanl kaka,8 dkg t tortabevon csoki,1 narancs,s mg 1 bann.
Elkszts:
Margarint 6 evkanl mzzel,vanliscukorral,tojsokkal habosra keverjk.A 3 bannt meghmozzuk,villval sztnyomkodjuk,s a masszhoz forgatjuk.Vgl lisztet s a stport is hozzkeverjk.Kettvesszk a masszt,egyikbe belekeverjk a fl citrom hjt,a msikba a kakaport,s hozzadunk a narancs kifacsart levbl 3 evkanllal./Kb. olyan llag legyen,mint a msik tszta./Kenjnk ki egy 28 cm-es hosszks formt vajjal,s bleljk ki stpaprral.Egyms utn beletltjk felvltva a ktfle tsztt,s villval mrvnyozzuk soronknt.Elmelegtett stben 160 fokon kb. 50 percig stjk.Hagyjuk a formban 10 percig hlni,vegyk ki a formbl,hzzuk le rla a paprt s rcsra tve htsk ki.
Csokit felolvasztjuk a 2 evkanl mzzel s 1 evkanl narancslvel,s bevonjuk vele a stemnyt.A maradk citrom hjt lereszeljk,levt kifacsarjuk,a bannt felkarikzzuk,s a citromlbe mrtogatjuk,majd dsztjk a bevont stemny tetejt,reszelt citromhjjal megszrjuk.
|