Cslk Pkn mdra
Hozzvalk:
1 db nagy hts cslk,s,1 kiskanl egsz bors,1 fej vrshagyma,2 gerezd fokhagyma,1 db babrlevl.
Kret:
1 kg burgonya,20 dkg gyngyhagyma vagy 3 fej kzepes vrshagymas,rlt bors,1 csokor petrezselyem,kshegynyi pirospaprika,majoranna,4 evkanl olaj
Elkszts:
A cslkt jl megmossuk,fazkba rakjuk,s annyi vizet ntnk r,amennyi bven ellepi.Megszzuk,az egsz borssal, a megtiszttott, negyedekbe vgot vrshagymval s a zzott fokhagymval meg a babrlevllel zestjk.Kis lngon kb. msfl ra alatt lefedve szinte teljesen puhra fzzk.Ezutn leszrjk,hagyjuk kihlni,s lefejtjk a csontrl.Vkony szeletekre vgjuk.
A krethez a burgonyt meg a hagymt megtiszttjuk,cikkekre vgjuk /a gyngyhagymt egszben hagyjuk/.Megszzuk, megborsozzuk.Az aprra vgott petrezselyemmel,a pirospaprikval meg a majorannval megszrjuk,st ssze is keverjk.Az olajjal meglocsoljuk,Rtesszk a hsszeleteket s stben mintegy 1 ra alatt kzepes lnggal megstjk. A hsnak, a burgonynak s a hagymnak egyszerre kell megpirulnia, ezrt nhnyszor forgassuk t,s sajt "zsrjval" locsolgassuk meg.A vele slt hagyms burgonyval tlaljuk.
|