Szűzpecsenye hercegnőburgonyával
Hozzávalók:
80 dkg szűz-vagy vesepecsenye,2 evőkanál olaj,só,őrölt bors,75 dkg sárgarépa,2 evőkanál cukor,petrezselyemzöld.
Hercegnőburgonya:
1 kg burgonya,3 evőkanál tej,5 dkg vaj,1 tojás sárgája,1 evőkanál tej.
Mártás:
4 cl konyak,1 dl erőleves /kockából/,2 dl tejszín,őrölt fehérbors,1 evőkanál ételsűrítő,2 evőkanál citromlé.
Elkészítés:
Húst sózzuk,borsozzuk,majd olajozott tepsiben 15 percig lefedve pároljuk,majd mindkét felét pirosra sütjük.A vékony csíkokra vágott sárgarépát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük,leszűrjük,lecsöpögtetjük.
Hercegnőburgonya:
A burgonyát héjában megfőzzük,megtisztítjuk,tejjel,vajjal pürét készítünk belőle,sózzuk./A pürének kicsit sűrűbbnek kell lennie a megszokottnál./Majd nyomózsákba tesszük,és csillagcsöves nyomócsővel sütőpapírral bélelt tepsibe kellő távolságot hagyva kis halmokat nyomunk.Mindegyiket megkenjük tejjel elkevert tojássárgával,és előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 percig sütjük.
Mártás:
Ha a hús megsült,tepsiből kivesszük,melegen tartjuk.A visszamaradt zsiradékot a konyakkal felöntjük,hozzáadjuk a levest,tejszínt és felforraljuk.Belekeverjük az ételsűrítőt,végül a citromlével,sóval,borssal ízesítjük.
A cukrot közepes hőfokon karamellizáljuk,és beleforgatjuk a megfőtt,lecsöpögtetett sárgarépákat.
A felszeletelt szűzpecsenyét a sárgarépával,hercegnőburgonyával tálon elrendezzük,majd apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.A mártást külön tálaljuk.
|
Nagyon finomak a receptjeid bár azt sajnálom h nem a sajátjaid és h nincs sok recepthez kép mellékelve