Natúr borda szalonnás burgonyával
Hozzávalók:
80 dkg apró újburgonya,0,5 csokor metélőhagyma,0,5 csokor turbolya vagy petrezselyemzöld,zsályalevél,majoranna,oregano,4 tojás,0,5 dl majonéz,2,5 dl natúr joghurt,20 dkg vékony szelet bacon,4 vékony szelet sertés rövid-vagy hosszúkaraj /kb.60 dkg/2-3 evőkanál olaj,só,őrölt bors.
Elkészítés:
Az alaposan megmosott újburgonyát bő vízben fedő alatt 15-20 percig főzzük.Kihűtjük.A bacon szeleteket husszában kettévágjuk,a kihűlt burgonyákat körbrbetekerjük vele.Tűzálló tálat kiolajazunk,beletesszük a burgonyákat,megszórjuk oreganoval,zsályalevéllel,mnajorannával,ropogósra pirítjuk,majd sóval,borssal ízesítjük.Hússzeletek mindkét oldalát felhevített olajon megsütjük,sózzuk,borsozzuk és melegen tartjuk
Majonézes tojásos mártás:
Közben a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük,megpucoljuk.Metélőhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk.Majonézt a joghurttal elkeverjük,és a felaprított zöldfűszerekkel ízesítjük.A nagyobb kockára vágott tojásokat a mártásba forgatjuk,sóval,borssal fűszerezzük.
Húst a burgonyával pecsenyéstálon elrendezzük,koktélparadicsommal és a maradék zöldfűszerekkel díszítjük.A majonézes tojássalátát külön tálkába kínáljuk hozzá.
|