Marhahsrold vele slt burgonyval
Hozzvalk:
8 vkony szelet marhahs,2 db srgarpa,1 nagy fej hagyma,csemegeuborka,1 kis doboz paradicsompr,25 dkg bacon szalonna,mustr,s,bors,1 dl vrsbor,1 kg burgonya.
Elkszts:
A hsszeleteket vkonyra klopfoljuk szzuk, borsozzuk,s mustrral megkenjk.Minden szeletre 1 szelet bacon szalonnaszeletet,cskokra vgott uborkt s flkarikra vgott hagymt tesznk,feltekerjk s fogpiszklval megtzzk.Serpenyben egy kevs olajon hirtelen megstjk. Egy jnai tlba ttesszk,a flsleges olajat kintjk s 1 dl borral felntjk.Kzben olajon a maradk kockra vgott szalonnt, a maradk karikra vgott hagymt s a srgarpt megpirtjuk. Hozzadjuk a serpenybl a bort s a kis doboz paradicsomprt. Szzuk/n nem tettem bele st,borsozzuk s a hstekercsekre ntjk. Flival letakarva puhra proljuk. Kzben megtiszttjuk a burgonyt, kis kockkra vgjuk, szzuk. A hstekercseket kiszedjuk, a maradk lbe beleforgatjuk a krumplit,s flival letakarva puhra proljuk.Ha mr puha a krumpli a hst visszatesszk a tetejre s mg kb. fl rt stjk. Kzben megforgatjuk a hsokat, s ha sok leve lenne, levesszk alla a vge fel./Nekem nem volt mit levennem alla./

Bacon szelettel,hagyma szelettel,csemegeuborka szelettel feltekert marhahsszelet kevs olajon hirtelen stve

Pirtott hagyma,szalonna,srgarpa darabokkal,vrsboros paradicsomoslben prolva

Marhahsrold vele slt burgonyval tlalva
Eredeti recept Alz konyhjban.
|