Őszibarack rakottas
Hozzávalók:
3 egész tojás,1 evőkanál liszt,10 dkg cukor,2 csomag vaníliás cukor,7 dl tej,4 dl tejszín,1 doboz őszibarackbefőtt,1 csomag babapiskóta,1 kupica rum.
Elkészítés:
Simára keverjük a tojásokat a liszttel,cukorral és 2 dl tejjel, majd felengedjük 5 dl tejjel, amit a vaníliás cukorral ízesítünk és tűzre téve állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Kihűlés után a habbá vert tejszínt belekeverünk./Én a flakonos kész tejszínhabbal készítettem./
Üvegtál aljára babapiskótát rakunk, megöntözzük a rum felével /Gyermekek miatt az őszibarack levével öntöztem meg./ és sűrűn kirakjuk kockára vágott őszibarackkal, majd ismét krém jön, majd babapiskóta, újból krém és végül a tetejét őszibarackkal díszítjük.
Hűtőbe téve jól lehűtjük.
Így nagyon folyósnak ítélem a krémet,és legközelebb 2 evőkanál liszttel,vagy 1 evőkanál liszttel,és 1 csomag vaníliáscukorral fogom készíteni.
|