Túrós szelet
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojás,4 tojás sárgája,15 dkg liszt,15 dkg cukor,fél citrom reszelt héja,csipet só.
Porcukor.
Töltelék:
25 dkg túró,15 dkg porcukor,2,5 dkg zselatin,vagy 8 zselatinlap,csipet só,fél citrom reszelt héja és leve,5 dl tejszín.
Teteje:
Porcukor,vaníliáscukor,kakaó.
Elkészítés:
Tészta:
Tojásokat,tojássárgákat gőz felett krémesre keverjük a cukorral,citromhéjjal,csipet sóval,vaníliáscukorral.Gőzről levéve addig keverjük,még kihül.Belekeverjük a lisztet,majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük.Ha megsült porcukrozzuk a tetejét,Letakarjuk sütőpapírral,és kifordítjuk a tepsiből,ha teljesen kihűlt,lehúzzuk róla a sütőpapírt,és keresztben ketté vágjuk.
Töltelék:
Zselatint hideg vízbe áztatjuk,Tejszínt felverjük,hidegre tesszük.Túrót a porcukorral,csipet sóval,vaníliás cukorral,citromhéjjal,és lével jól kikeverjük.Zselatint kinyomkodjuk,felmelegítjük,túrós masszát elkeverjük a tejszínnel,zselatinnal.Tészta egyik felét megkenjük a krémmel.Tészta másik felét egyforma darabokra vágjuk,és a krémre tesszük.Majd 30 percre hidegre tesszük.Felszeleteljük a süteményt,és a felére porcukrot,másik felére vaníliás cukorral összekevert kakaót szórunk.
|