Diákcsemegés püspökkenyér
Hozzávalók:
20 dkg margarin,17 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,csipet só,1 citrom reszelt héja,4 tojás,20 dkg liszt,10 dkg darált dió,1 csomag sütőpor,fél teáskanál őrölt fahéj,csipetnyi őrölt szegfűszeg,csipetnyi őrölt szerecsendió,25 dkg aszalt gyümölcs,15 dkg diákcsemege,20 dkg tortabevonó csoki.
Elkészítés:
Margarint a cukorral,vaníliás cukorral,sóval,citromhéjjal habosra keverjük.Egyenként beledolgozzuk a tojásokat,majd a diót,sütőport,lisztet,fahéjat,szerecsendiót,szegfűszeget.Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk,összekeverjük a diákcsemegével /ebben lévő kesudiót,mandulát aprítani szoktam/,díszítéshez keveset félreteszünk,a többit a masszához adjuk,összekeverjük.A tésztát margarinnal kikent,zsemlemorzsával megszórt őzgerinc formába simítjuk,előmelegített sütőben 200 fokon 60-70 percig sütjük.Ha nagyon barnul,én letakarom alufóliával.Ha megsült,kivesszük a sütőből és 10 percig pihentetjük,majd kiborítjuk,és teljesen kihűtjük.A csokit felolvasztjuk,és bevonjuk vele a püspökkenyeret,majd rászórjuk a félretett aszalt gyümölcsöt,diákcsemegét.
Az aszalt gyümölcsöket apróra metéljük,a diákcsemegével összekeverjük.
A tésztához valókat robotgéppel összekeverjük.
Belekeverjük a diákcsemegével összekevert aszalt gyümölcsöket.
Vajjal kikent,zsemlemorzsával megszórt őzgerinc formáva simítjuk,úgy hogy a tésztát kihúzzuk a szélére,közepén kicsit mélyebbre hagyjuk a tésztát.
Formából kiborítjuk,hagyjuk kihűlni,csokival bevonjuk,a félretett aszaltgyümölcsös diákcsemegével díszítjük.
|