Éva szelet
Hozzávalók:
Tészta:
1:TÉSZTA:1 kicsi tejföl,5 evőkanál porcukor,5 evőkanál liszt,1 tojás,1 kiskanál szódabikardóna, 5evőkanál darált dió.
2.TÉSZTA:Ugyanazok,mint elsőé,csak dió hekyettmák kell bele.
3.TÉSZTA:Mint az első,csak dió helyett 2 evőkanál kakaó kell bele.
Krém:
8 dl tej,7 evőkanál búzadara,20 dkg margarin,20 dkg porcukor,bármilyen aroma,
Teteje:
10 dkg tortabevonó csoki,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
1.TÉSZTA:Tejfölt,porcukrot,lisztet,tojást,szódabikarbónát,diót összegyúrjuk,1 lapot sütünk belőle.
2.TÉSZTA:Ugyanugy,mint elsőt,csak dió helyett mákkal gyúrjuk össze.Sütjük.
3.TÉSZTA:Ugyanúgy készítjük,mint az elsőt,csak dió helyett a kakaóval gyúrjuk össze.Sütjük.
Krém:
Margarint a porcukorral habosra keverjük.Tejben megfőzzük a búzadarát,és ha kihűlt,a kettőt összekeverejük,aromával ízesítjük.
Összeállítás:
Alsó a diós lap,rákebjük a krém felét, Erre tesszük a mákos lapot,majd a krém másik felét,és végül a kakaós lappal befedjük.
Teteje:
Csokit az olajjal összeolvasztjuk,és a süti tetejére simítjuk.
|
szépek a sütik