Somlói galuska
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,12 evőkanál porcukor,12 evőkanál liszt,6 evőkanál víz,1 csomag sütőpor.
Krém:
6 tojás,25 dkg cukor,1 csomag vaníliáscukor,3 evőkanál liszt,2 evőkanál kakaó,6 dl tej.
Továbbá:
mazsola,rum,darált dió,gyümölcs.
Elkészítés:
Tészta:
Tojásokat a porcukorral,vízzel jó habosra keverjük,hozzákeverjük a lisztet,sütőport,és piskótát sütünk.
Krém:
Tojások sárgáját cukorral,kakaóval,liszttel,vaníliáscukorral és a tejjel simára keverjük,és sűrűre főzzük,állandó kevergetés mellett.Tűzről levéve belekeverjük a tojások kemény habját.
Összeállítás:
Tésztát kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Krémből egy mély tál aljára teszünk egy keveset,rá a kiszaggatott tésztából,megszórjuk darált dióval,rumba áztatott mazsolával,gyümölcs darabokkal,és rákanalazunk a krémből,és így rétegezzük,még el nem fogy.Tetejét díszíthetjük.
Én a krémet ennyi piskótához 10 tojásból,és ennek arányában szoktam csinálni,és tálalásnál teszek rá tejszínhabot.
|