Csokikrémes ishler
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg margarin,75 dkg liszt,25 dkg porcukor,2 tojás,10 dkg darált dió,reszelt citromhéj,fahéj,csipetnyi só.
Krém:
20 dkg margarin,20 dkg reszelt étcsokoládé,2 dl tejszín,10 dkg porcukor.
Teteje:
10 dkg tortabevonó csoki,3 evőkanál olaj,2 dkg vaj.
Elkészítés:
Tészta:
Margarinnal a lisztet,porcukrot összemorzsoljuk,hozzáadjuk a diót,tojást,citromhéjat,fahéjat,sót,és tésztává gyúrjuk.Vékonyra nyújtjuk,közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütjük.
Krém:
Margarint felolvasztjuk,hozzáadjuk a porcukrot,előfőzzük a víztartalmát,hozzákeverjük az étcsokit,végül a tejszínt.Folyamatosan kevergetve kis lángon 2-3 percig főzzük.Hűtőbe tesszük.Ha a massza hűtőben lehűlt óvatosan felverjük.Korongokat összeragasztgatjuk.
Teteje:
Csokit az olajjal,vajjal összeolvasztjuk,és mindegyik sütemény tetejét behúzzuk vele.
|