Madártej szelet
Hozzávalók:
Tészta:
8 tojás fehérje,8 evőkanál porcukor,8 evőkanál liszt,1 csomag sütőpor.
Krém:
8 tojás sárgája,4 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,2 csomag vaniliáscukor,4 dl tej,18 dkg margarin,15 dkg porcukor.
Teteje:
4 dl tejszín.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük,hozzáadjuk a lisztet,sütőport,és zsírozott,lisztezett tepsiben megsütjük.
Krém:
Margarint a porcukorral habosra keverjük.Tojások sárgáját,cukorral,liszttel,vaníliáscukorral a tejben elkeverjük,sűrűre főzzük kihűtjük,és a kettőt összekeverjük, majd a tésztára simítjuk.
Teteje:
Tejszínből kemény habot verünk,krémre simítjuk, csokireszelékkel megszórjuk.
Ha nagyobb tepsiben sütöm,a krém kevés rá,viszont ebben a kisebb tepsiben meg magas a tészta,a krém még így is lehetne több.Legközelebb vaníliás,vagy tejszínes pudingot is főzök hozzá,hogy több krém legyen rajta.
Tésztát zsírozott,lisztezett tepsibe simítjuk,sütjük.
Megsült tésztát kihűtjük.
Rákenjük a kihűtött krémet.
Végül a felvert tejszínhabot.
Megszórjuk csokireszelékkel.vagy csokidarával.
|