Madrtej szelet 
  
  
Hozzvalk: 
Tszta: 
8 tojs fehrje,8 evkanl porcukor,8 evkanl liszt,1 csomag stpor. 
Krm: 
 
8 tojs srgja,4 evkanl cukor,5 evkanl liszt,2 csomag vaniliscukor,4 dl tej,18 dkg margarin,15 dkg porcukor.  
 
Teteje: 
4 dl tejszn. 
  
 
Elkszts: 
Tszta: 
 
Tojsok fehrjt a porcukorral habb verjk,hozzadjuk a lisztet,stport,s zsrozott,lisztezett tepsiben megstjk.  
Krm:  
Margarint a porcukorral habosra keverjk.Tojsok srgjt,cukorral,liszttel,vanliscukorral a tejben elkeverjk,srre fzzk kihtjk,s a kettt sszekeverjk, majd a tsztra simtjuk.  
Teteje: 
Tejsznbl kemny habot vernk,krmre simtjuk, csokireszelkkel megszrjuk.     
Ha nagyobb tepsiben stm,a krm kevs r,viszont ebben a kisebb tepsiben meg magas a tszta,a krm mg gy is lehetne tbb.Legkzelebb vanlis,vagy tejsznes pudingot is fzk hozz,hogy tbb krm legyen rajta.  
   
Tsztt zsrozott,lisztezett tepsibe simtjuk,stjk. 
  
Megslt tsztt kihtjk. 
  
Rkenjk a kihttt krmet. 
  
Vgl a felvert tejsznhabot. 
  
Megszrjuk csokireszelkkel.vagy csokidarval. 
  
  
 |