Vatta sütemény
/gáztepsihez való adag/
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,20 dkg porcukor,1 csomag sütőpor,4 csomag egyforma ízű pudingpor /én már csináltam vaníliással,csokissal,epressel/.
Krém:
4 tojás sárgája,0,5 dl rum,15 dkg porcukor,25 dkg margarin.
Teteje:
4 tojás fehérje,20 dkg porcukor.
Máz:
6 dkg porcukor,3 dkg kakaó,kevés víz,6 dkg margarin.
Elkészítés:
Tészta:
Egész tojásokat a porcukorral felverjük,belekeverjük a sütőport,pudingporokat,és sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük.
Krém:
Tojássárgákat rummal,porcukorral kikeverjük,és összedolgozzuk a habosra kevert margarinnal.Tésztát ketté vágjuk és megtöltjük.
Teteje:
Tojások fehérjét a porcukorral gőz felett jó keményre felverjük,és a tészta tetejére kenjük.
Máz:
Porcukrot a kakaóval és kevés vízzel felfőzzük,belekeverjük a margarint,és a kissé megszáradt habra simítjuk.Másnap szeleteljük.
|