Viktória sütemény
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás,30 dkg porcukor,10 evőkanál víz,20 dkg liszt,1 sütőpor,10 dkg darált dió.
Krém:
2 dl tej,1 csomag puncs ízű pudingpor,20 dkg margarin,5 dkg darált dió,20 dkg porcukor,1 csomag vaníliáscukor,ízlés szerinti rum.
Máz:
10 dkg vaj,2-3 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a vizet,lisztet,sütőport,és összedolgozzuk,végül beleforgatjuk a tojások kemény habját.Két részre osztjuk,egyikbe belekeverjük a diót.Zsírozott,lisztezett tepsibe öntjük először a diósat,utána pedig a sárga tésztát és megsütjük.
Krém:
Margarint a dióval,porcukorral,vaníliáscukorral,rummal habosra keverjük.Pudingot a tejben megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.Megsült,kihűlt tésztára kenjük.
Máz:
Vajat gőz felett felolvasztjuk és belekeverjük a kakaót /cukor nem kell bele/ és a krémre simítjuk.
|