Menyecske pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:
1 margarin,2 dl tejföl,35 dkg liszt,só,1 csomag sütőpor,reszelt sajt.
Krém:
10 dkg margarin,1 tojás,10 dkg reszelt sajt,2 dl tejföl,2 evőkanál liszt.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet,sót,sütőport jól összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk.2 órát pihentetjük,majd 3x kinyújtjuk,összehajtjuk,vagyis hajtogatjuk.Utolsó alkalommal ceruza vastagságúra nyújtjuk,tojás sárgával megkenjük,reszelt sajttal megszórjuk,kicsi pogácsaszaggatóval szaggatjuk,és forró sütőben sütjük.
Krém:
Tejfölt elkeverjük a liszttel,tojással,reszelt sajttal,és péppé főzzük.Még melegen belekeverjük a margarint,és jól kihűtjük.
Összeállítás:
Két-két pogácsát összeragasztgatunk a krémmel,úgy,hogy a krém kilógjon a pogácsák szélein,és reszelt sajtba forgatjuk.
|
Kedves Éva!
Végül egy tojást raktam a tésztájába. Most lett kész a süti. Isteni finom!!!
Csak azt nem tudom, hogy a maradékot be kell-e tenni a hűtőbe a krém miatt. De akkor a tésztája is kemény lesz másnapra. (Gondolom.) Inkább nem kentem meg az összes pogácsát és csak a krémet tettem hűtőbe.
Köszönöm a finom a receptet!