Méteres kalács
/Nagymamám receptje/
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,26 dkg porcukor,10 dkg langyos víz,10 dkg étolaj,26 dkg liszt,1 csomag sütőpor,3 dkg kakaó.
Krém:
25 dkg margarin,15 dkg porcukor,1 csomag puncs ízű pudingpor,3 dl tej.
Teteje:
7,5 dkg margarin,3 evőkanál porcukor,3 evőkanál kakaó,2 evőkanál langyos tej.
Elkészítés:
Tészta:
Tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, a langyos vizet,és olajat kicsinyenként felváltva belekeverjük,hozzáadjuk a lisztet,sütőport,és a tojások felvert habját.Ketté vesszük,egyikbe 3 dkg kakaót keverünk.Zsírizott,lisztezett őzgerinc sütőbe sütjük,külön-külön a sárgát és kakaósat.
Krém:
Margarint porcukorral habosra keverjük.Pudingot a tejben megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
A megsült és kihűlt tésztákat szeletekre vágjuk,és felváltva a sárga és kakaós tészta szeleteket összeragasztjuk a krémmel.Jól kihűtjük.
Teteje:
Margarint porcukorral,kakaóval,langyos tejjel felmelegítjük,és bevonjuk vele.
Ferdén szeleteljük.
A megsütott két tésztát felszeleteljük és váltakozva a sárga és barna tésztákat a krémmel összeregasztjuk.
Bevonjuk csokival.
Ferdén szeleteljük.
|