Lajcsi szelet
Hozzvalk:
Tszta:
5 dkg vaj,15 dkg porcukor,2 tojs,2 evkanl mz,2 evkanl kaka,2 mokkskanl szdabikarbna,40 dkg liszt.
Krm:
1 csomag eper z pudingpor,1 csomag vanlis pudingpor,3-3 dl tej,20 dkg margarin,20 dkg porcukor.
Teteje:
4 evkanl vz,15 dkg porcukor,3 evkanl kaka,5 dkg vaj.
Elkszts:
Tszta:
Tojst,vajat,porcukrot,mzet,kakat,szdabikarbnt gz felett jl sszemelegtjk,ha kihlt hozzkeverjk a lisztet.sszegyrjuk,3 lapot stnk.
Krm:
Mindegyik pudingport kln-kln 3-3 dl tejben srre fzzk.Margarint a porcukorral habosra keverjk.Megfelezzk,s felt a kihltepres,msik felt a vanlis pudinghoz keverjk.
sszellts:
Als lapra kenjk az vanlis,kzps lapra a epres krmet,s rtesszk a harmadik lapot.
Teteje:
Porcukrot,kakat,vizet,vajat sszeolvasztjuk,s a fels lapra simtjuk.
|