Lipcsei szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
BARNA TÉSZTA:30 dkg liszt,15 dkg margarin,1 csomag sütőpor,1 tojás,3 dkg kakaó,kevés tej.
SÁRGA TÉSZTA:5 tojás,5 evőkanál porcukor,5 evőkanál liszt,2 sütőpor.
Krém:
0,5 l tej,3 evőkanál liszt,1 evőkanál cukor,2 csomag vaníliáscukor,20 dkg margarin,20 dkg porcukor.
Teteje:
10 dkg tortabevonó,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
BARNA TÉSZTA:Margarint a liszttel,porcukorral,kakaóval,sütőporral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a tojást,és annyi tejet,hogy gyúrható tésztát kapjunk.2 lapot sütünk.
SÁRGA TÉSZTA:tojásokat porcukorral jó habosra keverjük,beleforgatjuk a lisztet,sütőport és piskótát sütünk.
Krém:
Tejben lisztet,cukrot sűrűre főzzük.Margarint,porcukorral,vaníliáscukorral habosra keverjük,és a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
Egyik barna lapra kenjük a krém felét,rátesszük a piskótát,krém másik felét rákenjük,a másik barna lappal befedjük.
Teteje:
Csokit olajjal felolvasztjuk,és tészta tetejére simítjuk.
|
Örülök, hogy ide találtam. Gratulálok! Vira