Elefántszem
Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás,8 evőkanál porcukor,6 evőkanál liszt,2 evőkanál kakaó,2 evőkanál víz,1 csomag sütőpor.
Krém:
25 dkg margarin,25 dkg cukor,3 dl tej,1 csomag banános pudingpor.
3 banán
Teteje:
10 dkg tejcsokis tortabevonó,10 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Tészta:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ne süssük meg túlságosan, mert a feltekerésnél a tekercs megtörik. A kihűlt piskótát konyharuhával együtt tekerjük fel.
Krém:
A margarint a cukorral kikeverjük. A tejjel megfőzzük a pudingport. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal.
Összeállítás:
Krémmel megkenjük a tekercset.A krémmel megkent tészta egyik felére helyezzük a meghámozott banánokat, és azon a felén elkezdjük feltekerni a piskótát.
Teteje:
Csokit az olajjal felolvasztjuk,és bevonjuk vele a feltekert süteményt.
|
Kedves Kriszdom!
Gratulálok az oldaladhoz nagyon tetszik,sok hasznos dolgot találtam,i még csak az elefántszemet próbáltam ki ami nagyon ízlett a családomnak,de haladok tovább a recertjeid kipróbálásában!!
Köszönöm!!!!