Almás sütemény
Hozzávalók:
2 csomag négyzet alakú háztartási keksz
4 csomag vaníliás pudingpor,1 kg alma,11 dl víz,40 dkg cukor,10 dkg tortabevonó csoki,3 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk.Almát megtisztítjuk,apróra daraboljuk,cukorral,7 dl vízben megfőzzük./Ha nem fő szét az alma,turmixolni szoktam./Pudingport 4 dl vízben simára keverjük,és az almába főzzük.Jó sűrű legyen.Forrón a kekszre kanalazzuk,vagy lassan öntjük,hogy a keksz ne csússzon szét.Másik csomag keksszel befedjük,és ha jól kihült,a csokit felolvasztjuk az olajjal,és rásimítjuk.Jól lehűtjük,és szeleteljük,ahogy a keksz kockák vannak.
|
jóóóóóóóóóóóóó