Almával töltött palacsinta
Hozzávalók:
1 kg alma,10 dkg darált dió,10dkg porcukor,kevés rumos diólikőr,12 db sima édes palacsinta.
Csokoládé öntet hozzávalói:
4 db tojássárgája,4 evőkanál porcukor,2 evőkanál liszt,3 evőkanál kakaó,1 csomag vaníliáscukor, 0,5 l tej.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,durvára reszeljük,hozzákeverjük a darált diót,porcukrot,és a rumos diólikőrt.Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat,majd háromszög alakúra hajtva kivajazott tűzálló tálba sorba rakjuk.Sütőbe rakva átforrósítjuk.
Sütőből kivéve csokiöntetet öntünk rá.
Csokoládé öntet elkészítése:
A tojások sárgáját, porcukorral, liszttel, kakaóval, vaníliáscukorral és a tejjel gőz fölött sűrűre főzzük.
|