Tejfölös almás sütemény
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl,2 bögre porcukor,2 tojás,2 bögre rétesliszt,1 csomag sütőpor,pici só,2-3 savanykás alma meghámozva, magozva,cikkekre vágva,fahéj,kristálycukor,porcukor.
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral,hozzáadjuk a tejfölt és apránként a lisztet,sütőport meg a sót.A tésztát vajjal kikent és lisztezett tepsibe öntjük,az almaszeleteket elrendezzük a tetején.Megszórjuk fahéjjal és egy kis kristálycukorral.Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A tésztát tepsibe öntjük és rátesszük az alma szeleteket.
Fahéjjal és kristálycukorral megszórjuk.Sütjük.
Tetejét porcukrozzuk.
Eredeti recept:NLC oldalán kozmi86
|
szia
Az imént megsütöttem ezt a recepted. Nekem nagyon száraz volt az anyag, miközben összeállítottam. Tettem bele egy kevés tejet, és egy kicsi olajat.
Az íze nagyon finom lett. A sütőpapírról viszont egy kicsit nehezen jön le. (én általánban azt használom a tepsik kikenése helyett)