Skót krémes
Hozzávalók:
30 dkg liszt ,csipet só,5 dkg margarin,5 dkg porcukor,1 tojás,1 dl langyos tejben 1 dkg szalalkáli ,/ha még szükséges kevés tejet tegyünk hozzá/.
Krém:
1 l. tej ,5 tojás,20-25 dkg kristálycukor (ízlés szerint),15 dkg liszt,1 van. pudingpor,1 csomag van. cukrot, vagy vanília rudat
Elkészítés:
Lisztet a margarinnal,porcukorral,csipet sóval elmorzsoljuk,hozzáadjuk a szalalkális tejet,és könnyen gyúrható tésztát készítünk.Hagyjuk legalább egy órát állni.Pihenés után gáztepsi hátán 3 lapot sütünk.180 fokon kb. 8 perc kell hozzá.
Krém:
Az 5 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.Az 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel, pudingporral és kevés tejjel /az 1 literből vegyük el/,simára keverjük.A maradék tejet melegítjük, és amikor már meleg,de még nem forr a masszához öntjük,és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.Még forrón összekeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjével.A lapokat megkenjük,letakarjuk,egy éjszakát hagyjuk puhulni.Másnap felszeleteljük,porcukorral meghintjük.
|
ezt én is meg sütöttem finom!csak zsírral csináltam tésztát és esett szét!de már tanultam belőle h nem minden tészta jó zsírral!!