Tejszínhabos meggyes szelet
Hozzávalók:
Tészta:
3 dkg liszt,2 dkg darált keksz,12 dkg darált mogyoró vagy mandula,fél csomag sütőpor,6 tojás fehérje,6 evőkanál porcukor.
Töltelék:
60 dkg magozott meggy /mirelitt is lehet/saját leve és még annyi víz, hogy 4-5 dl legyen az egész folyadékmennyiség /ebből a léből 1 dl-t és még 4 evőkanálnyit félreteszünk/,ízlés szerint kristálycukor,1 csomag vaníliáscukor,1 csomag vaníliás pudingpor,háztartási keksz,
1 kis doboz tejföl,2 csomag vaníliáscukor,2 evőkanál porcukor,4 dl Hulala tejszín.
Elkészítés:
Tészta:
Lisztet,darált kekszet,darált mogyorót vagy mandulát,sütőport szárazon összekeverjük.Tojások fehérjét,porcukorral kemény habbá verjük,majd óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket.Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Töltelék:
Magozott meggyet a saját levével és annyi vízzel, hogy 4-5 deci legyen az egész folyadékmennyiség /ebből a léből 1 dl-t és még 4 evőkanálnyit félreteszünk/,kristálycukorral,vaníliáscukorral kb 5 percig főzzük, majd hozzáöntjük a félretett 1 deci folyadékot, amibe a vaníliás pudingport elkevertünk és megfőzzük. Langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztalapra kenjük. Ennek tetejét háztartási keksszel kirakjuk.
Tejfölt a vaníliáscukorral, porcukorral, és a félretett 4 ek meggyes lével kikeverjük.Hulalát habbá verjük,ennek felét a tejfölös porcukros meggyléhez keverjük, majd ezt a kekszre kenjük, erre pedig a tejszínhab másik felét. Másnap szeletelhető.
|