Túrós alagút
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg Barbara lisztkeverék (főzéshez-sütéshez),10 dkg átszitált kukoricaliszt,3 dkg kakaópor,5dkg kristálycukor,5 dkg vaj,1 tojássárgája,fél csomag sütőpor,kevés tej (amennyit a tészta összegyúrása kíván).
Töltelék:
50 dkg túró,15 dkg kristálycukor,2 mandarin (vagy bármi más gyümölcs),4 tojássárgája,5 tojásfehérje,2-3 evőkanál kukoricadara,1 csomag vaníliáscukor.
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk majd vékonyra kisodorjuk. Őzgerinc sütőt kivajazunk,és a tésztával kibéleljük úgy, hogy az egyik oldalon annyira túlnyúljon a tészta, hogy szépen rá lehessen majd hajtani az egészre. (két őzgerincformához elég a tészta és a töltelék)
A túrót áttörjük, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Óvatosan összekeverjük a túróval mindegyiket, majd a mandarin gerezdjeit apróra vágva beleforgatjuk a krémbe. Ezután hozzáadunk 2-3 ek. kukoricadarát.
A kibélelt őzgerincformába belesimítjuk a krémet a tésztát ráhajtjuk a tetejére és az előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
|