Almás krémes
Hozzávalók:
Tészta:
1,5 kg alma,8 tojás,18 dkg porcukor,3 evőkanál víz,25 dkg liszt,1 csomag sütőpor,2 evőkanál kakaó.
Krém:
5 dl tej,2 csomag vaníliás pudingpor,25 dkg margarin,18 dkg porcukor.
Teteje:
10 dkg tortabevonó csoki,5 dkg vaj.
Elkészítés:
Tészta:
Alufóliával bélelt tepsibe szeleteljük,szorosan egymás mellé a megtisztított,magházától eltávolított almát.Tojások sárgáját a porcukorral,vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,sütőport,és végül a tojások felvert habját.Felét az almára simítjuk,másik felébe keverjük a kakaót és a sárga rétegre csorgatjuk.Előmelegített sütőben sütjük.
Krém:
Margarint a porcukorral habosra keverjük,pudingport tejben megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztáról lehúzzuk az alufóliát,és az almás felére kenjük a krémet.
Teteje:
Csokit a vajjal felolvasztjuk,és a krém tetejére simítjuk.
A megsült tésztámak az almás felére kenjük a krémet.
Rákenjük a krémet.
Krémre az olvasztott csokit.
|
Ez nagyon finom sütemény.Én meggyel készítem, a hozzá illő pudingporral/eper, málna/ ,szerintem így is finom.