Májgombócleves
Hozzávalók:
3 kisebb sárgarépa,2 szál zöldség,1 fej vöröshagyma,só, 1erőleveskocka,2 szál petrzselyem levelei,2 szem krumpli..
Májgombóc:
1 kis fej vöröshagyma,olaj,1 zsemle,1 tojás,2 csirkemáj,vagy 2 kis doboz májkrém,1 zsemle,só,bors,majoranna,1/3 csokor petrezselyem,kb. 2 evőkanál liszt.
Elkészítés:
Zöldségeket megtisztítjuk,sárgarépát,zöldséget felkarikázzuk,hagymát félbe vágjuk,és felszeleteljük,annyi vízben,ami ellepi,feltesszük főni,sóval,leveskockával ízesítjük,és a petrzselyem levelet is beletesszük.Ha a leves már majdnem kész,az apróra metélt krumplit és tetszés szerinti tésztát is beletesszük,fűzzük pár percig,majd a májas masszából gombócokat formálunk,és beletesszük a levesbe,még 5-10 percig főzzük.
Májgombóc:
Vöröshagymát apróra metéljük,kevés olajon megdinszteljük.Tőzről levéve belemorzsolunk tejbe vagy vízbe áztatott,kinyomkodott zsemlét,hozzáadjuk a tojást,elkapart csirkemájat,vagy 2 kis doboz májkrémet,sóval,borssal,vágott petrezselyemmel,kevés majorannával fűszerezzük,és villával jól összenyomkodjuk,összekeverjük.Belekeverjük a lisztet,hogy jól tudjuk vizes kézzel kis gombócokká formázni.
Májgombócleves
Ebből a masszából készítem a gombócokat
|